Поштоване колегинице и колеге, чланови Синдикалне организације ЕПС-ОДС Београд

09. januar 2018. - После свих догађаја о којима сте имали прилике да читате на нашем сајту и свих лажи и непријатности које сте имали прилике да доживите од стране групе наших колега који су се лажно представљали као наша синдикална организација, диригованом акцијом из кухиње централе Синдиката ЕПС , неуспешних , нерегуларних избора које су , знате већ како, спровели, њихово насиље и тортура се и даље наставља.

После тоталног краха на „ изборима“ чије резултате нисмо имали прилике да видимо као ни могућност провере веродостојности истих, сада преко пословодства ЕПС покушавају да насилно преотму нашу синдикалну организацију и устоличе оне који, поред тога што нису легитимни, нису више ни чланови нашег синдиката.

Непоштовање воље преко 70 % чланова С.О. ЕПС –ОДС Београд, само по себи говори да се Синдикат ЕПС гаси и претвара у приватну организацију малог броја људи којима чланство служи за поткусуривање, уместо да му служи и штити њихове интересе. Нормално је да синдикални представници постоје ради чланства, а не чланство ради личне промоције и остваривања разних интереса појединаца. Овим гестом оспорено је основно људско и синдикално право на самоопредељење, право да се бира и буде бирано, што је забележено само у тоталитарним режимима.

Још је већи преседан да у свему томе учествује сам врх пословодства које даје себи за право да крши ратификовану конвенцију МОР-a ( бр. 87. чл. 3.), Уставом Републике Србије (чл. 55.) и Закон о раду, који гарантују право сваког појединца на слободу синдикалног организовања и све остало што та слобода подразумева.

Као легално, демократски изабран представник, што ми даје легитимитет у представљању Синдикалне организације ЕПС-ОДС Београд, немам права да се повлачим и прихватим наметање воље појединца без обзира како се он звао и коју функцију имао. Позивам вас да као и до сада останете достојанствени, лојални организацији која је ваша и заједно са вашим представницима станете у одбрану ВАШЕГ СИНДИКАТА и не дозволимо насиљу да превлада разум, право и правду.

Основни циљеви наше синдикалне организације и свих оних који су спремни да подрже наше идеје јесу нормализација пословања дистрибутивне делатности, обједињавање техничких и свих других , неопходних пратећих делатности које би то омогућиле у једну целину, јер је време показало да је оваква организација катастрофална; континуиран рад на остваривању заштите економских, социјалних и других права и интереса поводом рада и из радног односа, са посебним освртом на безбедност и здравље на раду. Синдикат ЕПС бар када је дистрибутивна делатност у питању , је пао на том испиту.

Зато вас још једном позивам, реците НЕ насиљу и неправди, зарад свега што је иза нас и зарад свега што је испред нас и наше деце. Пратите оне који су увек били уз вас и са вама.

У Београду, 09.01.2018. године

Синдикална организација ЕПС-ОДС Београд