• Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  Синдикат ЕПС-ОДС је због брже и тачније информисаности свих запослених, одлучио да постави свој сајт. На овај начин ће се остварити квалитетнија комуникација са запосленима ...

 • Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  ... као и са другим синдикалним организацијама и пословним партнерима који су заинтересовани за сарадњу са Синдикатом Електродистрибуције Београд.

 • Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  Сви чланови Синдиката ЕПС-ОДС могу преузети документа са нашег сајта, која су им потребна, како би што пре остварили услугу која им је поребна.

 • Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  Према члану 138. Закона о раду, репрезентативним синдикатом сматра се онај регистровани синдикат у који је учлањено најмање 15% од укупног броја запослених.

 • Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  Инфо центар: 395 77 77

  Радно време инфо центра:

  - понедељак - петак: од 07 до 21 h
  - суботом: од 09 до 17 h
  - говорни аутомат: од 00 до 24 h

 • Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  Пријава кварова на мрежи:
  395 77 99

  Пријава крађе ел. енергије:
  0800 360 300

 • Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  Према члану 138. Закона о раду, репрезентативним синдикатом сматра се онај регистровани синдикат у који је учлањено најмање 15% од укупног броја запослених.

 Здравље  Трговина  Туризам  Услуге

Поштоване колегинице и колеге, чланови Синдикалне организације ЕПС-ОДС Београд

09. januar 2018. - После свих догађаја о којима сте имали прилике да читате на нашем сајту и свих лажи и непријатности које сте имали прилике да доживите од стране групе наших колега који су се лажно представљали као наша синдикална организација, диригованом акцијом из кухиње централе Синдиката ЕПС , неуспешних , нерегуларних избора које су , знате већ како, спровели, њихово насиље и тортура се и даље наставља.

После тоталног краха на „ изборима“ чије резултате нисмо имали прилике да видимо као ни могућност провере веродостојности истих, сада преко пословодства ЕПС покушавају да насилно преотму нашу синдикалну организацију и устоличе оне који, поред тога што нису легитимни, нису више ни чланови нашег синдиката.

Непоштовање воље преко 70 % чланова С.О. ЕПС –ОДС Београд, само по себи говори да се Синдикат ЕПС гаси и претвара у приватну организацију малог броја људи којима чланство служи за поткусуривање, уместо да му служи и штити њихове интересе. Нормално је да синдикални представници постоје ради чланства, а не чланство ради личне промоције и остваривања разних интереса појединаца. Овим гестом оспорено је основно људско и синдикално право на самоопредељење, право да се бира и буде бирано, што је забележено само у тоталитарним режимима.

Још је већи преседан да у свему томе учествује сам врх пословодства које даје себи за право да крши ратификовану конвенцију МОР-a ( бр. 87. чл. 3.), Уставом Републике Србије (чл. 55.) и Закон о раду, који гарантују право сваког појединца на слободу синдикалног организовања и све остало што та слобода подразумева.

Као легално, демократски изабран представник, што ми даје легитимитет у представљању Синдикалне организације ЕПС-ОДС Београд, немам права да се повлачим и прихватим наметање воље појединца без обзира како се он звао и коју функцију имао. Позивам вас да као и до сада останете достојанствени, лојални организацији која је ваша и заједно са вашим представницима станете у одбрану ВАШЕГ СИНДИКАТА и не дозволимо насиљу да превлада разум, право и правду.

Основни циљеви наше синдикалне организације и свих оних који су спремни да подрже наше идеје јесу нормализација пословања дистрибутивне делатности, обједињавање техничких и свих других , неопходних пратећих делатности које би то омогућиле у једну целину, јер је време показало да је оваква организација катастрофална; континуиран рад на остваривању заштите економских, социјалних и других права и интереса поводом рада и из радног односа, са посебним освртом на безбедност и здравље на раду. Синдикат ЕПС бар када је дистрибутивна делатност у питању , је пао на том испиту.

Зато вас још једном позивам, реците НЕ насиљу и неправди, зарад свега што је иза нас и зарад свега што је испред нас и наше деце. Пратите оне који су увек били уз вас и са вама.У Београду, 09.01.2018. године

Синдикална организација ЕПС-ОДС Београд

Небојша Јовановић

  

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

Да ли знаш?


Да је Синдикална организација једина која ће стварно бринути о Твојим проблемима везаним за остваривање права из Закона о раду и Појединачног колективног уговора.

 

menus-br-grey

 

« January 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

pavle 

Не заборавимо никада да је зло увек кратког века и, само наизглед успешно и блиставо... Зато на злу, лукавству и превари не треба заснивати ништа, поготово не живот.

 

 

vo

Јутутунска јухахаха

 • У краљевству Јутутуту
  Краљ тринајсти Балакаха
  Обећао свом народу
  Да ће дати јухахаха.


  Само нека буду верни,
  Нек војују о свом круху,
  Нека ћуте и нек жмуре,
  Нек плаћају јухухуху.

 • Послушни су Јутутунци,
  Плаћали су јухухуху,
  Ћутали су, жмурили су,
  Војевали о свом круху.


  А пролећем сваког года
  Попне с' на брег Балакаха,
  Па повиче громогласно:
  Добићете јухахаха!

 • У краља су јаке прси,
  Грлат ли је Балакаха,
  Кад повиче, брда с' оре -
  Јухахаха, хаха, хаха!


  Сви се гротом смејат стану,
  Све се тресе брат до брата,
  А од смеха, тешка смеха,
  За трбух се и краљ хвата.

 • А шта им је тако смешно?
  Ил' је смешан Балакаха?
  Ил' су смешни Јутутунци?
  Ил' је смешно "јухахаха"?


  Све троје је доста смешно,
  Понајвише Балакаха,
  Кад озбиљно, милостиво,
  Проговори: Јухахаха!


 • Срећни су ти Јутутунци,
  Срећан ли је Балакаха,
  Кад их тако развесели
  Празна речца: Јухахаха!

planina

 

Вреди прочитати!

 • Легенда каже да је некад радник могао да живи од свог рада!
  Извор:
  Непознат
 • Када умреш, ти не знаш да си умро и није ти тешко. Тешко је другима. Исто је када си глуп.zradmilovic
  Извор:
  Зоран Радмиловић,
  глумац
   
 • Ко лаже за тебе, лагаће и против тебе. 

  Извор:
  Српска пословица
 • Није жалост што рђави и глупи људи ипак добро живе; жалосно је само кад глупи и зли људи отму места паметним и честитим. 

  Извор:
  Јован Дучић

Рекламни простор

Мисли великих људи!

Човјека ћете најбоље упознати ако га посматрате како се понаша кад се нешто дијели бесплатно.

***

Дођу, тако, времена, када памет заћути, будала проговори, а фукара се обогати!

 

Извор: Иво Андрић