• Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  Синдикат ЕПС-ОДС је због брже и тачније информисаности свих запослених, одлучио да постави свој сајт. На овај начин ће се остварити квалитетнија комуникација са запосленима ...

 • Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  ... као и са другим синдикалним организацијама и пословним партнерима који су заинтересовани за сарадњу са Синдикатом Електродистрибуције Београд.

 • Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  Сви чланови Синдиката ЕПС-ОДС могу преузети документа са нашег сајта, која су им потребна, како би што пре остварили услугу која им је поребна.

 • Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  Према члану 138. Закона о раду, репрезентативним синдикатом сматра се онај регистровани синдикат у који је учлањено најмање 15% од укупног броја запослених.

 • Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  Инфо центар: 395 77 77

  Радно време инфо центра:

  - понедељак - петак: од 07 до 21 h
  - суботом: од 09 до 17 h
  - говорни аутомат: од 00 до 24 h

 • Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  Пријава кварова на мрежи:
  395 77 99

  Пријава крађе ел. енергије:
  0800 360 300

 • Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  Према члану 138. Закона о раду, репрезентативним синдикатом сматра се онај регистровани синдикат у који је учлањено најмање 15% од укупног броја запослених.

 Здравље  Трговина  Туризам  Услуге

Отворено писмо М. Ђорђевићу

Наивно верујући да је Синдикат ЕПС заиста синдикат и да су људи који се представљају као представници својих синдикалних организација идеолошки заиста синдикалци, надао сам се да ће, пре свега, разум, а онда и формално правни аргументи надвладати сујету и интересе који са синдикатом и синдикализмом немају никакве везе...

Лакрдија од синдикалних избора и тзв. „Јединствена синдикална листа“ показала је на крају да је цела та акција фарса која је за циљ имала заштиту доброг дела синдикалаца који нису имали петљу да организују коректне изборе и међу својим колегама, члановима синдиката, провере да ли уживају њихово поверење. Други мотиви везани су за трговину утицајем и заштиту бизнис интереса појединаца којима је синдикат постао бизнис, а не оно за шта је основан и постоји.

Цела акција „наводних избора“ од самог старта каналисана је тако да избора и не буде већ да се под плаштом избора укину синдикалне организације, чланице Синдиката ЕПС и да се апсолутна власт усмери ка једном човеку и групици послушника, климоглаваца, који ће слепо пратити вођу. Тако је мимо одлуке Извршног одбора Синдиката ЕПС, што би била редовна процедура, предлог за чланове Ц.И.К. освануо тек у материјалу за Г.О. ( гласачка машина у којој не можете наћи никакво логично објашњење око броја и састава исте ) у коме су све радници централе Синдиката ЕПС који су у врло „специфичним“ односима са председником, једини члан који није из централе, ето чуда, је из Колубаре. Зар није било логично да свака делатност да своје представнике? Таква Ц.И.К. преузима неприпадајуће ингеренције, ставља се изнад Статута Синдиката ЕПС, доноси одлуке бе да се позива на било какве правне норме...глуми инквизицију, преки суд, или шта већ.

Уместо да испоштујеш слободно изражену вољу чланова синдиката, организујеш, мимо Статута, нелегалну групу и спроводиш паралелене изборе, на којима су чланови, и поред притисака, претњи, уцена којима си их изложио уз помоћ највишег пословодства ЕПС и којекаквих политичких експонената, фалсификатима и лажним обећањима, јасно дали до знања да твоји изабраници не уживају њихово поверење. Сама чињеница да не прихваташ и не признајеш вољу чланства говори у прилог томе да теби до чланства није ни стало, да су за тебе чланови само бројке са којима се играш и манипулишеш приликом показивања своје „моћи и ауторитета“ представљајући се као апсолутни „газда“ синдиката. Тако манипулишући цифрама у „успех“ избора убрајаш масу људу који нису запослени у ЕПС групи већ раде у издвојеним предузећима од којих су нека приватизована. Да ли ти и такви „чланови синдиката“ треба да опредељују ко ће водити Синдикалну организацију ЕПС-ОДС Београд? Да ли ти, ти и такви чланови синдиката дају легитимитет да не поштујеш Статут и понашаш се као да је Синдикат ЕПС твоје приватно власништво? Очигледно да сматраш да је преко 2000 чланова из две синдикалне организације који мисле другачије занемарљиво и није вредно обраћања пажње, као и маса чланова који негодују на сва ова дешавања и мисле својом главом нису врeдни помена? Не могу, а да не споменем тј. поставим питање моралног кредибилитета твојих изабраника који су на „изборима“ прошли, наравно под присилом послодавца, са минималним процентом излазности, кога они представљају, какав то они ауторитет и пред киме имају или мислиш да ни то није важно? Где је то још забележено толико ангажовање пословодства у синдикалним изборима и да ли је сходно томе тај синдикат директорски или раднички? Којим још правним насиљем или каквим другим насиљем ћеш се служити да спроведеш у дело идеју о преотимању синдикалних организација које су се дрзнуле да буду своје и демократски настројене.

Опет, по ко зна који пут питам:

- Зашто запослени у дистрибутивној делатности немају заштитну опрему за рад годинама у назад?

- Зашто су запослени у дистрибутивниј делатности са најнижом зарадама у ЕПС групи?

- Коме су распоређени коефицијенти запослених који су напустили ЕПС последње две године?

- Да ли је истина да је Колубара повећала бројно стање у последње две године за 3000 запослених и да ли то има везе са предходним питањем?

- Да ли је Синдикат ЕПС дао сагласност на шиканирање чланова синдиката који се нису пријавили за добровољни одлазак из ЕПС?

Да ли, зашто, где, како....ни на једно питање постављено више пута нема одговора и поред настојања синдиката дистрибутера да се реагује по тим питањима.

Жао ми је због свега што се издешавало и што се дешава, жао ми је што су изнад интереса Синдиката ЕПС и његовог чланства стављени интереси појединаца и самим тим дестабилизован Синдикат ЕПС.

Синдикат је по дефиницији добровољно удружење и припада искључиво својим члановима, као такво има право на уређење и самоопредељење по својој жељи, а никако по жељи појединаца или којекаквих интересних група.

Чланови Синдикалне организације ЕПС-ОДС Београд јасно су се дана 12.12.2017. године изјаснили у ком правцу и са ким желе да иду. Свако правно или било какво друго насиље противно њиховом изјашњењу и жељи добиће и адекватан одговор.

Јасна порука Милане Ђорђевићу, теби и било коме другом је, НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ ДА НАМ ОДУЗМЕТЕ НЕШТО У ЧИЈЕМ СТВАРАЊУ НИСТЕ НИ УЧЕСТВОВАЛИ.

У Београду, 28.12.2017. године

Небојша Јовановић

  

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

Да ли знаш?


Да је Синдикална организација једина која ће стварно бринути о Твојим проблемима везаним за остваривање права из Закона о раду и Појединачног колективног уговора.

 

menus-br-grey

 

« January 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

pavle 

Не заборавимо никада да је зло увек кратког века и, само наизглед успешно и блиставо... Зато на злу, лукавству и превари не треба заснивати ништа, поготово не живот.

 

 

vo

Јутутунска јухахаха

 • У краљевству Јутутуту
  Краљ тринајсти Балакаха
  Обећао свом народу
  Да ће дати јухахаха.


  Само нека буду верни,
  Нек војују о свом круху,
  Нека ћуте и нек жмуре,
  Нек плаћају јухухуху.

 • Послушни су Јутутунци,
  Плаћали су јухухуху,
  Ћутали су, жмурили су,
  Војевали о свом круху.


  А пролећем сваког года
  Попне с' на брег Балакаха,
  Па повиче громогласно:
  Добићете јухахаха!

 • У краља су јаке прси,
  Грлат ли је Балакаха,
  Кад повиче, брда с' оре -
  Јухахаха, хаха, хаха!


  Сви се гротом смејат стану,
  Све се тресе брат до брата,
  А од смеха, тешка смеха,
  За трбух се и краљ хвата.

 • А шта им је тако смешно?
  Ил' је смешан Балакаха?
  Ил' су смешни Јутутунци?
  Ил' је смешно "јухахаха"?


  Све троје је доста смешно,
  Понајвише Балакаха,
  Кад озбиљно, милостиво,
  Проговори: Јухахаха!


 • Срећни су ти Јутутунци,
  Срећан ли је Балакаха,
  Кад их тако развесели
  Празна речца: Јухахаха!

planina

 

Вреди прочитати!

 • Легенда каже да је некад радник могао да живи од свог рада!
  Извор:
  Непознат
 • Када умреш, ти не знаш да си умро и није ти тешко. Тешко је другима. Исто је када си глуп.zradmilovic
  Извор:
  Зоран Радмиловић,
  глумац
   
 • Ко лаже за тебе, лагаће и против тебе. 

  Извор:
  Српска пословица
 • Није жалост што рђави и глупи људи ипак добро живе; жалосно је само кад глупи и зли људи отму места паметним и честитим. 

  Извор:
  Јован Дучић

Рекламни простор

Мисли великих људи!

Човјека ћете најбоље упознати ако га посматрате како се понаша кад се нешто дијели бесплатно.

***

Дођу, тако, времена, када памет заћути, будала проговори, а фукара се обогати!

 

Извор: Иво Андрић