• Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  Синдикат ЕПС-ОДС је због брже и тачније информисаности свих запослених, одлучио да постави свој сајт. На овај начин ће се остварити квалитетнија комуникација са запосленима ...

 • Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  ... као и са другим синдикалним организацијама и пословним партнерима који су заинтересовани за сарадњу са Синдикатом Електродистрибуције Београд.

 • Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  Сви чланови Синдиката ЕПС-ОДС могу преузети документа са нашег сајта, која су им потребна, како би што пре остварили услугу која им је поребна.

 • Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  Према члану 138. Закона о раду, репрезентативним синдикатом сматра се онај регистровани синдикат у који је учлањено најмање 15% од укупног броја запослених.

 • Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  Инфо центар: 395 77 77

  Радно време инфо центра:

  - понедељак - петак: од 07 до 21 h
  - суботом: од 09 до 17 h
  - говорни аутомат: од 00 до 24 h

 • Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  Пријава кварова на мрежи:
  395 77 99

  Пријава крађе ел. енергије:
  0800 360 300

 • Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  Према члану 138. Закона о раду, репрезентативним синдикатом сматра се онај регистровани синдикат у који је учлањено најмање 15% од укупног броја запослених.

 Здравље  Трговина  Туризам  Услуге

Отворено писмо СО ЕПС-ОДС Београд

Поштоване колегинице и колеге,

Надам се да вам се више нећу обраћати поводом синдикалних избора али једноставно немогуће је не одреаговати на гомилу небулоза које свакодневно „неко„ фабрикује. У великој сам дилеми ко се бави овим писанијем, познавајући Милана Ђорђевића председника Синдиката ЕПС, није човек који нема петљу да стане иза изговорених речи или да потпише неки текст који напише. Као што сте видели памфлети који вам се потурају ових дана нису потписани нити су на меморандуму Синдиката ЕПС, тако да је велика дилема ко стоји иза њих. У недостатку аргумената, ненавођењу правног основа за тврдње које се износе све се своди на таблоидне памфлете.

Обзиром да се у памфлетима и постављају нека питања време ја да дефинитивно разјаснимо неке ствари.

Синдикална организација ЕПС-ОДС Београд је као самостално, правно лице једна од оснивача Синдиката ЕПС.

Одлуку о неприхватању „Јединствене синдикалне листе“ донео је Главни одбор Синдикалне организације ЕПС-ОДС Београд, а не Небојша Јовановић. Исти Г.О. добио је на легитимним изборима 12.12.2017. год. подршку 69,99 % од укупног броја бирача, у коректној, демократској атмосфери и без уплитања политике и пословодства. Мотиви за такву одлуку били су искључиво осећај припадности синдикалној организацији коју смо сами створили и развијали, чување интегритета исте јер је процена да би се у супротном тај интегритет нарушио. Синдикална организација ЕПС-ОДС Београд припада искључиво њеним члановима, а не Неши, Кукију или Ђокином.

Лично, поштовао сам одлуке свог одбора, био сам спреман да се повучем из синдикалног живота уколико одбор изгласа другачије јер сам сматрао неморалним да учествујем у фарси од избора и за разлику од неких колега, председника синдиката, нисам се плашио да проверим да ли уживам поверење својих колега, чланова синдиката и нисам хтео да се кријем иза било кога. Друге личне разлоге нисам имао, што је верујем познато свима који ме макар мало познају. Једноставно, жеља ми је била да будем изабран, а не постављен. За разлику од квази избора који се спроводе у нашој СО уз невиђено масовно мобинговање запослених, поносан сам и захвалан колегама који су иако и тешко болесни, као и колегиницама које су на nородиљском одсуству, дошли да ми пруже подшку. Сматрам то личним успехом којим се мало ко може похвалити.

Реченица из памфлета „ Небојша Јовановић после свега овога, не може и неће бити председник синдикалне организације ЕПС-ОДС БЕОГРАД. Синдикалну организацију ЕПС-ОДС БЕОГРАД као чланице Синдиката радника ЕПС-а представљаће Зоран Ранковић Куки“ , довољно говори сама за себе и објашњава све напред наведене разлоге неприхватања фарсе од избора. У преводу, творац памфлета поручује, да га не занима воља чланства, да синдикат ЕПС фукционише по принципу „ Синдикат то сам ја“, да су чланови синдиката само монета за поткусуривање појединцима због трговине утицајем и заштите личних интереса или интересних група. Е на то нисмо пристали.

Манипулација са цифрама око подршке ( 28 000 чланова ), врло је дискутабилна и било би врло занимљиво да неко независно тело прегледа и позабави се детаљно са изборним материјалом у целој Србији. Чланство мора да зна да су у ту цифру ушли и на изборима учествовали као гласачи и као кандидати запослени у неким приватним фирмама, бившим Епсовим. Уз сво уважавање радника у тим фирмама, да ли они треба да одлучују у име чланова СО ЕПС-ОДС Београд???

Један од главних аргумената за опредељење организовања „ Јединствене синдикалне листе „ био је да се спречи уплив политике у синдикалне изборе, а једини ко је умешао политику, пословодство... јесу управо творци те листе. Бахатим понашањем, непризнавањем воље чланства и негативном пропагадом од стране организатора целе ове трагичне акције и само њиховим понашањем доведено је у питање јединство и опстанак Сидиката ЕПС.

Свестан сам да сметам, много питам и ни на једно питање не добијам одговоре. Из тог разлога поново постављам питања:

 1. Зашто су запослени у дистрибутивној делатности голи и боси 3 године?
 2. Зашто запослени у дистрибутивној делатности, последње две године, први пут у својој историји имају најниже зараде у ЕПС?
 3. Где су коефицијенти од колега који су напустили ЕПС у последље две године?


Још једном се извињавам на узнемиравању али, истине ради, било је неопходно. Велики поздрав од једино легално новоизабраног и легитимног представника синдикалног руководства Синдикалне организације ЕПС-ОДС Београд, Небојше Јовановића.

У Београду, 21.12.2017. године

Синдикална Организација „ЕПС - ОДС Београд“

Председник: Небојша Јовановић

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

Да ли знаш?


Да је Синдикална организација једина која ће стварно бринути о Твојим проблемима везаним за остваривање права из Закона о раду и Појединачног колективног уговора.

 

menus-br-grey

 

« January 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

pavle 

Не заборавимо никада да је зло увек кратког века и, само наизглед успешно и блиставо... Зато на злу, лукавству и превари не треба заснивати ништа, поготово не живот.

 

 

vo

Јутутунска јухахаха

 • У краљевству Јутутуту
  Краљ тринајсти Балакаха
  Обећао свом народу
  Да ће дати јухахаха.


  Само нека буду верни,
  Нек војују о свом круху,
  Нека ћуте и нек жмуре,
  Нек плаћају јухухуху.

 • Послушни су Јутутунци,
  Плаћали су јухухуху,
  Ћутали су, жмурили су,
  Војевали о свом круху.


  А пролећем сваког года
  Попне с' на брег Балакаха,
  Па повиче громогласно:
  Добићете јухахаха!

 • У краља су јаке прси,
  Грлат ли је Балакаха,
  Кад повиче, брда с' оре -
  Јухахаха, хаха, хаха!


  Сви се гротом смејат стану,
  Све се тресе брат до брата,
  А од смеха, тешка смеха,
  За трбух се и краљ хвата.

 • А шта им је тако смешно?
  Ил' је смешан Балакаха?
  Ил' су смешни Јутутунци?
  Ил' је смешно "јухахаха"?


  Све троје је доста смешно,
  Понајвише Балакаха,
  Кад озбиљно, милостиво,
  Проговори: Јухахаха!


 • Срећни су ти Јутутунци,
  Срећан ли је Балакаха,
  Кад их тако развесели
  Празна речца: Јухахаха!

planina

 

Вреди прочитати!

 • Легенда каже да је некад радник могао да живи од свог рада!
  Извор:
  Непознат
 • Када умреш, ти не знаш да си умро и није ти тешко. Тешко је другима. Исто је када си глуп.zradmilovic
  Извор:
  Зоран Радмиловић,
  глумац
   
 • Ко лаже за тебе, лагаће и против тебе. 

  Извор:
  Српска пословица
 • Није жалост што рђави и глупи људи ипак добро живе; жалосно је само кад глупи и зли људи отму места паметним и честитим. 

  Извор:
  Јован Дучић

Рекламни простор

Мисли великих људи!

Човјека ћете најбоље упознати ако га посматрате како се понаша кад се нешто дијели бесплатно.

***

Дођу, тако, времена, када памет заћути, будала проговори, а фукара се обогати!

 

Извор: Иво Андрић