• Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  Синдикат ЕПС-ОДС је због брже и тачније информисаности свих запослених, одлучио да постави свој сајт. На овај начин ће се остварити квалитетнија комуникација са запосленима ...

 • Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  ... као и са другим синдикалним организацијама и пословним партнерима који су заинтересовани за сарадњу са Синдикатом Електродистрибуције Београд.

 • Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  Сви чланови Синдиката ЕПС-ОДС могу преузети документа са нашег сајта, која су им потребна, како би што пре остварили услугу која им је поребна.

 • Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  Према члану 138. Закона о раду, репрезентативним синдикатом сматра се онај регистровани синдикат у који је учлањено најмање 15% од укупног броја запослених.

 • Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  Инфо центар: 395 77 77

  Радно време инфо центра:

  - понедељак - петак: од 07 до 21 h
  - суботом: од 09 до 17 h
  - говорни аутомат: од 00 до 24 h

 • Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  Пријава кварова на мрежи:
  395 77 99

  Пријава крађе ел. енергије:
  0800 360 300

 • Синдикат ЕПС-ОДС
  Синдикат ЕПС-ОДС

  Према члану 138. Закона о раду, репрезентативним синдикатом сматра се онај регистровани синдикат у који је учлањено најмање 15% од укупног броја запослених.

 Здравље  Трговина  Туризам  Услуге

Писмо Председници ЦИК-а Вери Томовић

Поштована колегинице Томовић,

Уважавајући Вашу стручност и сматрајући Вас једним од бољих правних стручњака из области радног права на нивоу Србије, непријатно сам изненађен што на челу Централне изборне комисије Синдиката ЕПС толеришете и учествујете у правном насиљу које се спроводи над Синдикалном организацијом ЕПС-ОДС Београд.

Последица тог правног насиља јесте и формирање квази синдиката названог „Иницијативни одбор СО ЕПС ОДС Београд“ поред легитимне и легалне синдикалне организације СО ЕПС ОДС Београд која постоји већ 17 година. 

Да ли можете, као стручњак, да објасните зашто је у одлуци И.О. Синдиката ЕПС којом се формира и даје овлашћење ова фантомска организација није наведен нормативни основ формирање исте? На основу које нормативне норме  се Ц.И.К. којом председавате ставила изнад Статута и самог Синдиката ЕПС доносећи одлуке којима поништавате легалне одлуке, легитимне СО ЕПС-ОДС Београд и предлажете формирање паралелне организације?

Да ли мислите да лажно представљање од стране „ Иницијативног одбора“ као СО ЕПС-ОДС Београд и доношење паралелних  аката (Правила о раду; Изборна правила...) има елемената кривичне одговорности?

Уз  све напред наведено (кршење статута ЕПС-а, Правила о раду),  а да све буде још горе и у колизији  са Изборним правилима Синдиката ЕПС,  дозвољавате да:

 • Квази избори „Иницијативног одбора“ не буду организовани локацијски, не буду именовани бирачки одбори нити има кандидата на кандидационој листи према месту рада, при чему су изостављене неке од највећих локација по броју чланова.
 • У бирачке одборе буду стављани људи који не да нису били питани да буду чланови истих, већ о томе нису били ни обавештени.
 • На кандидационој листи буде члан који се у писаној форми изјаснио да није дао свој пристанак да буде на истој.
 • На листи буде неко ко за две радне недеље, узимањем стимулативне отпремнине одлази из ЕПС-а  ?

Да ли Ви као правник сматрате да је организовани мобинг од стране пословодно- руководне структуре, политичких експонената ( међу којима је сигурно један, а можда и више народних посланика, као и директора на које су се „утицајно“ позивали припадници квази „Иницијативног одбора СО ЕПС ОДС Београд“ како су „тај и тај“ директор  наредили да се изађе на гласање ) део изборног процеса и у складу са  чл. 5. Статута Синдиката ЕПС који гласи „ Синдикат ЕПС-а је самосталан и независан од утицаја политичких партија, установа и институција изван Синдиката“ (???),  као и са ратификованом Конвенцијом МОР бр. 98 члан 2. који гласи:

„ Организације радника и послодаваца треба да користе одговарајућу заштиту против свих дела уплитања једних на рачун других, било директно, било преко својих агената или чланова, у њихово формирање, функционисање и администрацију.

У смислу овог члана у дела мешања спадају мере које иду за тим да изазову стварање организације радника којима господаре послодавац или организације послодаваца или издржавање организација радника финансијским или другим средствима, са намером, да се ове организације ставе под контролу послодаваца или организације послодаваца.“ (???)

Чињеницом да сте као  председник Ц.И.К. преузели ингеренције Синдиката ЕПС са још ширим овлашћењима, можете ли одговорити на питање, да ли су појединци из Синдикат-а ЕПС учествовали у организованој хајци на своје чланство ( претње, уцене, притисци, давање лажних информација и обећања) у Синдикалној организацији ЕПС-ОДС Београд обзиром да је евидентно да их од истог није заштитио?

Обзиром на индиције да је приликом спровођења паралелних избора било недозвољених радњи (фалсификовања потписа), захтевамо да нам се омогући увид у изборни материјал, или формирање независне арбитраже по том питању.

На крају, Вама лично као и Ц.И.К.  сугеришемо да, обзиром на изборне резултате, дате предлог Г.О. Синдиката ЕПС да уважи вољу чланства и призна исте, како би могли да настале неспоразуме превазиђемо  и наставимо да радимо оно због чега и постојимо.

У Београду, 19.12.2017. године

Синдикална Организација „ЕПС - ОДС Београд“

Председник: Небојша Јовановић

 

                                                            

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

Да ли знаш?


Да је Синдикална организација једина која ће стварно бринути о Твојим проблемима везаним за остваривање права из Закона о раду и Појединачног колективног уговора.

 

menus-br-grey

 

« January 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

pavle 

Не заборавимо никада да је зло увек кратког века и, само наизглед успешно и блиставо... Зато на злу, лукавству и превари не треба заснивати ништа, поготово не живот.

 

 

vo

Јутутунска јухахаха

 • У краљевству Јутутуту
  Краљ тринајсти Балакаха
  Обећао свом народу
  Да ће дати јухахаха.


  Само нека буду верни,
  Нек војују о свом круху,
  Нека ћуте и нек жмуре,
  Нек плаћају јухухуху.

 • Послушни су Јутутунци,
  Плаћали су јухухуху,
  Ћутали су, жмурили су,
  Војевали о свом круху.


  А пролећем сваког года
  Попне с' на брег Балакаха,
  Па повиче громогласно:
  Добићете јухахаха!

 • У краља су јаке прси,
  Грлат ли је Балакаха,
  Кад повиче, брда с' оре -
  Јухахаха, хаха, хаха!


  Сви се гротом смејат стану,
  Све се тресе брат до брата,
  А од смеха, тешка смеха,
  За трбух се и краљ хвата.

 • А шта им је тако смешно?
  Ил' је смешан Балакаха?
  Ил' су смешни Јутутунци?
  Ил' је смешно "јухахаха"?


  Све троје је доста смешно,
  Понајвише Балакаха,
  Кад озбиљно, милостиво,
  Проговори: Јухахаха!


 • Срећни су ти Јутутунци,
  Срећан ли је Балакаха,
  Кад их тако развесели
  Празна речца: Јухахаха!

planina

 

Вреди прочитати!

 • Легенда каже да је некад радник могао да живи од свог рада!
  Извор:
  Непознат
 • Када умреш, ти не знаш да си умро и није ти тешко. Тешко је другима. Исто је када си глуп.zradmilovic
  Извор:
  Зоран Радмиловић,
  глумац
   
 • Ко лаже за тебе, лагаће и против тебе. 

  Извор:
  Српска пословица
 • Није жалост што рђави и глупи људи ипак добро живе; жалосно је само кад глупи и зли људи отму места паметним и честитим. 

  Извор:
  Јован Дучић

Рекламни простор

Мисли великих људи!

Човјека ћете најбоље упознати ако га посматрате како се понаша кад се нешто дијели бесплатно.

***

Дођу, тако, времена, када памет заћути, будала проговори, а фукара се обогати!

 

Извор: Иво Андрић